Sider

mandag den 12. december 2011

Eingangsinntøkur og búskaparskil

Grein Danmark kunne have haft 307 mia. kr. i fond í EPN.
»Hvis indtægterne fra Nordsøen var blevet placeret i en fond, så kan det være, at det offentlige forbrug ikke var øget så meget, og der ikke var givet så store skattelettelser. Det kunne man godt have ønsket sig i den nuværende økonomiske situation,« siger Jørgen Birk Mortensen, medlem af Det Økonomiske Råd i 2006.

Minnir okkum á, hvat Jørgen Niclasen ger, og hvussu hann argumenterar: Eingangsinntøkurnar skulu í landskassan, tí har er undirskot. Og so skal gevast skattalætti.

Eisini hetta úr greinini er sum tikið frá Jørgen:
»Havde vi puttet oliepengene i en fond, så havde de bare manglet i statskassen. Pengene er blevet brugt til at afdrage på gæld, skabe vækst og arbejdspladser og tillid til dansk økonomi, og det, synes jeg, er meget gode formål,« siger de konservatives energiordfører Mike Legarth og tilføjer:
»Så kan det godt være, at indtægterne fra Nordsøen også har resulteret i en vækst i den offentlige sektor, men det er i hvert fald ikke vores skyld. De konservative har gang på gang sagt, at den offentlige sektor var for stor, og der var behov for reformer. Det har vi bare ikke kunne samle flertal for.«

Og hetta eru teir, sum ætla sær at framskunda pensjónsskattingina...

Ingen kommentarer: