Sider

mandag den 18. februar 2013

Byrdestop, kovendinger og jobskabelse

Byrdestop? Mest tåbelige ord i den økonomiske debat i lang tid. Og skaber ingen jobs.

Det er ikke i det gamle erhvervsliv (som klager over byrder), at der skabes job. Det gamle erhvervsliv er i hård konkurrence, og derfor bliver der ikke skabt mange jobs her.

Det er i nye virksomheder i nye brancher, at der skabes jobs. Især indtil disse virksomhederne får konkurrence.

Det er ikke specielt interessant, om Lars Løkke har lagt byrder på erhvervslivet, da han selv var statsminister, men meget mere interessant, om hans nye forslag vil virke. Kan journalister virkelig ikke finde ud af at behandle politiske forslag kritisk uden den lette løsning at påpege hykleri og selvmodsigelser og kovendinger? (Det kan man jo altid finde.) Fx at undersøge og spørge, om forslaget vil virke efter den påståede hensigt?

Medierne kunne evt. blot følge med i, hvad der har været -- i medierne. På DR2 havde Deadline den 15. januar besøg af Niels-Westergård-Nielsen, økonomiprofessor, som med udgangspunkt i en konkret undersøgelse påviste, at virksomhedernes største forhindring for jobskabelse er manglende kreditgivning. (Manglende efterspørgsel er en anden.) Og han påpegede, at lavere afgifter har lille virkning og virker kun på kort sigt.

Ingen kommentarer: